Aσδέρη Σ.Στέλλα Ασδέρη, Εκπρόσωπος Οργανωτικής Επιτροπής Ενίσχυσης Βιβλιοθηκών Θεσσαλονίκης
Εισήγηση:«Η Οργανωτική Επιτροπή για την ενίσχυση των βιβλιοθηκών: ένα υπόδειγμα δικτύωσης βιβλιοθηκών στην Ελλάδα​. Οι Δράσεις της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.»

Η Στέλλα Ασδέρη αποφοίτησε από το τμήμα Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος. Εργάζεται ως βιβλιοθηκονόμος στη Bissell Library του Αμερικάνικου Κολεγιου Θεσσαλονίκης από το 2007. Είναι εκπρόσωπος του Κολεγίου στην Οργανωτική Επιτροπή Ενίσχυσης Βιβλιοθηκών. 

 

BόγδανοςΚώστας Βόγδανος, Υπεύθυνος Γραφείου Εκδηλώσεων της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης Θεσσαλονίκης
Εισήγηση: «Δράσεις στις Βιβλιοθήκες. Βιβλιοθήκες σε δράση»

Σπούδασε Βιβλιοθηκονομία στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, Θεολογία στο ΑΠΘ και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο με θέμα: «Οι πνευματικές και πολιτιστικές σχέσεις του Ελληνικού με το Σερβικό κόσμο, έχοντας ως σημείο αναφοράς τη Θεσσαλονίκη». Εργάζεται στη Δημοτική Βιβλιοθήκη από το 1992, και από το 2001 στη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων. Έχει συμμετάσχει σε πλήθος σεμιναρίων και ως εισηγητής στο συνέδριο: «Τα δικαιώματα του παιδιού: Ενημερώνομαι-Επικοινωνώ-Στηρίζω»  με τίτλο εισήγησης: «Βιβλιοθήκες και παιδί» και στην ημερίδα: «Ενδοσχολική βία: Πληγή του σήμερα» με τίτλο εισήγησης: «Δραστηριότητες στη βιβλιοθήκη: φρένο στην παιδική επιθετικότητα και βία» .


Βόλτση Π.

Πετρούλα Βόλτση, Βιβλιοθηκονόμος στην Παιδική Βιβλιοθήκη Συνοικισμού Καραμπουρνάκι
Εισήγηση: «Δημοτικές Βιβλιοθήκες Δήμου Καλαμαριάς: αλληλεπίδραση στο ψηφιακό και φυσικό χώρο»

Η Πετρούλα Βόλτση είναι βιβλιοθηκονόμος την Παιδική Βιβλιοθήκη Συνοικισμού Καραμπουρνάκι των Βιβλιοθηκών του Δήμου Καλαμαριάς, μέλος του Δικτύου των 9 Παιδικών Βιβλιοθηκών. Είναι απόφοιτη του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, απόφοιτη του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ. Εργάστηκε στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας από το 1997 έως το 1999 και από το 2000 εργάζεται στις Βιβλιοθήκες του Δήμου Καλαμαριάς.


Στέργιος Γαλίκας, Αρχιτέκτων-Μουσειολόγος, μέλος της μελετητικής αρχιτεκτονικής Ομάδας Έργου για το νέο κτήριο της «Κοβενταρείου» Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης.

 

Γαρουφάλλου Ε.Εμμανουήλ Γαρουφάλλου, Τμήμα Βιβλιοθηκονομίας & Συστημάτων Πληροφόρησης του ΑΤΕΙΘ
Εισήγηση: «Βιβλιοθήκες & κοινωνία εντός και εκτός των τειχών: “Aνεπαισθήτως μ’ έκλεισαν από τον κόσμον έξω”»

Ο Εμμανουήλ Γαρουφάλλου, είναι εκπαιδευτικός στο Τμήμα Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης του ΑΤΕΙΘ. Είναι Ιδρυματικός Υπεύθυνος του έργου «Υπηρεσίες Ψηφιακής Βιβλιοθήκης Ανοικτής Πρόσβασης» και Συντονιστής της λειτουργίας των Βιβλιοθηκών του ΑΤΕΙΘ. Είναι υπεύθυνος της ερευνητικής ομάδας ΔΕΛΤΟΣ και σύμβουλος βιβλιοθηκών και πολιτιστικών ιδρυμάτων. Έχει συνεργαστεί με τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα όπως τα: AccessIT/Plus, EuropeanaLocal και Europeana thematic network, LIGHT, ENTITLE. Είναι μέλος του δικτύου της Europeana και ειδικός επιστημονικός συνεργάτης σε εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα. Έχει εργαστεί, επίσης, ως Επιστήμονας της Πληροφόρησης και ως Lecturer στο Department of Information and Communications του Manchester Metropolitan University στη Μεγάλη Βρετανία. Τέλος, είναι Associate Editor του ιστορικού περιοδικού της Επιστήμης της Πληροφόρησης Program: Electronic library and information systems (Emerald) και editorial board member των περιοδικών Education for Information (IOS Press) και The International Information & Library Review (Taylor & Francis).

 

Ζάχος. ΓΔρ. Γεώργιος Κ. Ζάχος, Διευθυντής Βιβλιοθήκης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Πρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου Βιβλιοθηκών, Γενικών Αρχείωνκαι Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης
Εισήγηση: «Ο ρόλος των Δημοσίων Βιβλιοθηκών της Ελλάδος στην ενίσχυση της Κοινωνικής Συνοχής.»

Πτυχιούχος Μαθηματικός, Διευθυντής της  Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων & Πρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου Δημοσίων Βιβλιοθηκών, Γενικών Αρχείων του Κράτους και της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου ( M.Sc.) στην Επιστήμη της Πληροφόρησης και Διδακτορικού Διπλώματος (Ph.D) στη Βιβλιοθηκονομία από το DepartmentofLibrary & InformationStudiesτου LoughboroughUniversityofTechnology, UK. Υπήρξε  Γενικός  Διευθυντής της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος από 2002 έως το 2005. Υπεύθυνος σε μεγάλο αριθμό Ερευνητικών και Αναπτυξιακών  Έργων σχετικών με την οργάνωση Βιβλιοθηκών και της Επιστημονικής Πληροφόρησης. Επιστημονικός Υπεύθυνος της Μονάδας Ολικής Ποιότητας Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (ΜΟΠΑΒ) και μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου των Ελληνικών Ακαδημαϊκών βιβλιοθηκών.  Έχει εκδώσει μεγάλο αριθμό άρθρων  σε επιστημονικά περιοδικά και υπήρξε ομιλητής σε πολλά Συνέδρια σε θέματα Βιβλιοθηκών και Επιστημονικής Πληροφόρησης. Είναι συγγραφέας δύο βιβλίων σε θέματα διοίκησης βιβλιοθηκών και αξιολόγησης της έρευνας με τη χρήση βιβλιομετρικών τεχνικών. 

 

Βαλεντίνη Καμπατζά, Eπίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Βιβλιοθηκονομίας & Συστημάτων Πληροφόρησης του ΑΤΕΙΘ
Εισήγηση: «Η ανάγνωση ενός βιβλίου ως μέσον διαφυγής από την οικονομική κρίση στην Ελλάδα∙ ο ρόλος των δημοσίων – δημοτικών βιβλιοθηκών».

Η Βαλεντίνη Καμπατζά, Επίκ. Καθηγήτρια Ε.Π. στο Τμ. Βιβλιοθηκονομίας & Συστ. Πληροφόρησης Α.Τ.Ε.Ι./Θ., είναι κάτοχος Πτυχίου Γαλλικής Φιλ/γίας, 2ου Πτυχίου Ελληνικής Φιλ/γίας, Μεταπτυχιακού διπλώματος Γαλλ. Φιλ/γίας -Γαλλ. Λογοτεχνία και Διδάκτωρ Συγκριτικής Λογοτεχνίας, Α.Π.Θ. Διδάσκει ελληνική γλώσσα, γαλλική Ορολογία, Λογοτεχνία, Θεωρίες της μάθησης (1984-σήμερα). Ασχολήθηκε με Μεταφράσεις και Διερμηνείες. Μέλος του Κέντρου Ερευνών Α.Τ.Ε.Ι.Θ., της Ελλ. Φιλοσ. Εταιρείας Αθηνών, της Ε.Λ.Β.Ε. (Εταιρείας Λογοτεχνών Β. Ελλάδος). Δημοσίευσε (πάνω από 60 Δοκίμια, Διηγήματα, Ανακοινώσεις, Κριτικές) σε 20 και πλέον έγκριτα λογοτεχνικά Περιοδικά. Έχει συγγράψει 3 βιβλία (εκδ. Σοκόλη: Αλ. Παπαδιαμάντης, Ν. Μπακόλας, AlbertCamus), 9 τχ διδακτ. Σημειώσεων κ.ά. Έχει Ετεροαναφορές από άλλους ερευνητές και λογοτέχνες, τα έργα της βρίσκονται σε Διεθνείς βιβλιοθήκες και ηλεκτρ. καταλόγους. Έχει προταθεί από το Α.Τ.Ε.Ι.Θ. για το πρόγραμμα «Αριστεία» του ΥΠΕΠΘ. Διοργάνωσε Εκδήλωση αφιερωμένη στον Κ. Π. Καβάφη (10.04.2014) στο Α.Τ.Ε.Ι.Θ., με σχετική Ανακοίνωσή της. Επιπλέον, έχει και άλλες Ανακοινώσεις –λογοτεχν. περιεχομένου– σε Εκδηλώσεις, Σεμινάρια, Ημερίδες κλπ.

 

kapia

Μαρία Καπία, ΠΕ Αρχειονόμος – Βιβλιοθηκονόμος Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Δράμας
Εισήγηση: «Η μεταμόρφωση της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Δράμας και η συμβολή   της στο κοινωνικό γίγνεσθαι της τοπικής κοινότητας»

Η Μαρία Καπία γεννήθηκε το 1975 στη Θεσσαλονίκη και είναι έγγαμη με ένα παιδί. Ζει και εργάζεται στη Δράμα. Έχει σπουδάσει στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο στο Τμήμα Αρχειονομίας – Βιβλιοθηκονομίας. Μιλάει αγγλικά και λίγα τουρκικά. Έχει εργαστεί σε Δημοτικές Βιβλιοθήκες στη Θεσσαλονίκη καθώς και ως καθηγήτρια αγγλικής γλώσσας, ενώ από το 2004 ανήκει στο προσωπικό της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Δράμας. Έχει εργαστεί ως εκπαιδευτής σε ιδιωτικό ΚΕΚ σε προγράμματα βιβλιοθηκονομίας. Από το 2005 είναι διευθύντρια στη Βιβλιοθήκη της Δράμας. Έχει συμμετάσχει σε διάφορα συνέδρια και ημερίδες. Το 2006 συμμετείχε ως εκπρόσωπος της Ελλάδας στο NapleConferenceστο Ελσίνκι. Το 2010 συμμετείχε στην ομάδα εργασίας του Υπουργείου Παιδείας για την επεξεργασία της εθνικής βιβλιακής πολιτικής. Από το 2012 ανήκει στο δίκτυο του FutureLibraryκαθώς και στο δίκτυο Πρωτοπόρων Υπαλλήλων του FutureLibrary, με ευθύνη της την περιοχή Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. Το 2013 έκανε ένα σύντομο διάλειμμα για τη γέννηση του γιου της και από το Μάρτιο του 2014 είναι και πάλι στη Βιβλιοθήκη της Δράμας.

 

Kουτσομίχα Δ.Δαμιάνα Κουτσομίχα, Βιβλιοθηκονόμος και συντονίστρια της βιβλιοθήκης ‘Δημήτρης & Αλίκη Περρωτή’ της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής.
Εισήγηση:«Μια βιβλιοθήκη για 10»

Η Δαμιάνα Κουτσομίχα αποφοίτησε από το Τμήμα Βιβλιοθηκονομίας του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης το 2000. Το 2009 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο University of AberystwythWales και εργάζεται ως Συντονίστρια στη βιβλιοθήκη ‘Δημήτρης & Αλίκη Περρωτή’ της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής

 

 

KυριακοπούλουΧριστίνα Κυριακοπούλου, Διευθύντρια Πολιτισμού Παιδείας & Ν. Γενιάς Δήμου Καλλιθέας
Εισήγηση:«Η βιβλιοθήκη ως θεσμός ενδυνάμωσης της κοινωνίας των πολιτών, της αλληλεγγύης & της κοινωνικής προσφοράς. Προκλήσεις και προοπτικές για ένα καλύτερο «αύριο»

Η Χριστίνα Κυριακοπούλου είναι Διευθύντρια Πολιτισμού Παιδείας & Νέας Γενιάς του Δήμου Καλλιθέας. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης στην Πολιτιστική Διαχείριση από το Τμήμα Επικοινωνίας Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου. Είναι απόφοιτος τους Τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και του Τμήματος Βιβλιοθηκονομίας του ΤΕΙ Αθήνας. Είναι κάτοχος πιστοποιητικού ειδίκευσης στη Μουσειολογία και την Ιστορία της Τέχνης.  Έχει διδάξει ως έκτατη εκπαιδευτικός στη σχολή Βιβλιοθηκονομίας του ΤΕΙ Αθήνας(  1987 – 1992 ). Έχει διατελέσει Πρόεδρος του ΔΣ της Ένωσης Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων και Επιστημόνων της Πληροφόρησης (2007-2011) και σήμερα παραμένει απλό μέλος. Είναι αναπληρωματικό μέλος στο ΔΣ της EBLIDA. Έχει θητεύσει ως Τακτικό μέλος του Γενικού Συμβουλίου Βιβλιοθηκών & Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης. Υπήρξε μέλος του ΔΣ του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου(ΕΚΕΒΙ). Είναι μέλος της Επιτροπής για την ψηφιοποίηση του Ιστορικού Αρχείου του Δήμου Καλλιθέας. Ως μέλος της επιτροπής της ΕΕΒΕΠ για τις Δημοτικές Βιβλιοθήκες έχει δραστηριοποιηθεί για την ανάδειξη του σημαντικού κοινωνικού ρόλου των δημοτικών βιβλιοθηκών με τη διοργάνωση των 1ου ,2ου και 3ου Πανελληνίων Συνεδρίων Δημοτικών Βιβλιοθηκών καθώς την ένταξή τους σε χρηματοδοτούμενα προγράμματα. Δραστηριοποιείται στο χώρο του πολιτισμού με την συμμετοχή της σε πολλά σωματεία και συλλόγους που προάγουν τον πολιτισμό.

 

geobikasΓιώργος Μπίκας, Υπάλληλος της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Βέροιας στον τομέα τεχνολογίας 
Εισήγηση:«Οι βιβλιοθήκες κέντρα δημιουργικότητας σε περίοδο κρίσης : Το παράδειγμα της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Βέροιας»

Ο Γιώργος Μπίκας είναι υπάλληλος της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Βέροιας στον τομέα τεχνολογίας. Συμμετέχει στην προσπάθεια του προσωπικού τη βιβλιοθήκης για συνεχή βελτίωση των υπηρεσιών που σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες.  Μεταξύ αυτών Εργαστήρια ρομποτικής για παιδιά και εφήβους, εκπαίδευση ενηλίκων στις νέες τεχνολογίες και υπηρεσίες Web 2.0. http://www.libver.gr/http://www.geobikas.gr

 

Πανταζή Χ.

Χάιδω Πανταζή, Βιβλιοθηκονόμος MSc,Υπεύθυνη Δ. Β. Ραψάνης του Δήμου Τεμπών
Εισήγηση: « Ραψάνη ,μια φορά κι ένα χωριό …στα χρόνια της κρίσης! Οι υπηρεσίες της Δημοτικής βιβλιοθήκης Ραψάνης στα πλαίσια της Τοπικής Κοινότητας .»

Ονομάζομαι Χάιδω Πανταζή , και δουλεύω στην Δημοτική βιβλιοθήκη Ραψάνης από το 2003. Είμαι απόφοιτος του Τμήματος Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων πληροφόρησης, της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας  του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος της Σχολής Κοινωνικών σπουδών του ΕΑΠ , Διοίκηση Πολιτιστικών Μονάδων. Μέλος του δικτύου Future library από το 2012. Είμαι υπεύθυνη της Δημοτικής βιβλιοθήκης Ραψάνης και των καλοκαιρινών δράσεων του Future library σε αυτή , καθως και όλων  των πολιτιστικών εκδηλώσεων  του Δήμου Τεμπών. Μιλάω Αγγλικά και Γαλλικά. 

 

Πιέρρος.Σπύρος Πιέρρος, Βιβλιοθηκονόμος στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης  
Εισήγηση: «Δράσεις στις Βιβλιοθήκες. Βιβλιοθήκες σε δράση»

Γεννήθηκε στην Πάτρα (1964) και σπούδασε Παιδαγωγικά (Ζωσιμαία Παιδαγωγική Ακαδημία) και Βιβλιοθηκονομία (ΤΕΙ Θεσσαλονίκης) και πήρε master Βιβλιοθηκονομίας από το UniversityofWales. Δουλεύει στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης από το 1986 κι έχει συνεργαστεί ως ωρομίσθιος καθηγητής εφαρμογών με  το Τμήμα Βιβλιοθηκονομίας του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.

 

 

Πολίτης Δ.Δημήτρης Πολίτης, Αντιπρόεδρος Ένωσης Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων & Επιστημόνων Πληροφόρησης 
Εισήγηση:«Η βιβλιοθήκη ως θεσμός ενδυνάμωσης της κοινωνίας των πολιτών, της αλληλεγγύης & της κοινωνικής προσφοράς. Προκλήσεις και προοπτικές για ένα καλύτερο «αύριο»

Ο Δημήτρης Πολίτης έχει σπουδάσει Βιβλιοθηκονομία  στο ΤΕΙ Αθήνας και Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Εργάζεται ως βιβλιοθηκονόμος στο Κέντρο Μικρασιατικών Σπουδών. Εκλεγμένος μέλος του ΔΣ της ΕΕΒΕΠ από το 2006, έχει διατελέσει Ειδικός Γραμματέας, Γενικός Γραμματέας, ενώ σήμερα κατέχει τη θέση του Αντιπροέδρου.
Επιμελείται και παρουσιάζει μαζί με τους Γ. Γλωσσιώτη, Χ. Κυριακοπούλου, Φ. Παυλίδου την ραδιοφωνική εκπομπή «Βιβλιοθήκες στα FM»
Έχει αναλάβει την επιμέλεια συλλογικών έργων, έχει πραγματοποιήσει εισηγήσεις σε βιβλιοθηκονομικά συνέδρια και συμμετείχε στην οργανωτική επιτροπή των Πανελληνίων Συνεδρίων Δημοτικών Βιβλιοθηκών (2008 – 2010)
Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εδράζονται σε ζητήματα πληροφοριακής παιδείας, ηθικής της πληροφορίας και πολιτικής επιστήμης/ιστορίας.

 

 

ΣεραφειμίδουΙωάννα Σεραφειμίδου, Δημιουργός των ιστοσελίδων: www.pigolampides.gr & www.thepaperboat.gr

 Η Ιωάννα Σεραφειμίδου θα ήθελε να είναι συγγραφέας ή φωτογράφος. Θα ήθελε να είναι και παιδαγωγός. Σπούδασε όμως Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων και ανακάλυψε πόσο της αρέσουν τα ταξίδια.Ταξίδια με λέξεις, με εικόνες και εμπειρίες, ταξίδια με τρένα και καράβια.Εκτός από τα ταξίδια της αρέσουν και τα παιδιά. Για την ακρίβεια, της αρέσουν πολύ τα παιδιά που οι μεγάλοι κρύβουν μέσα τους. Η αγάπη της για τα μικρά και μεγάλα παιδιά την ώθησε να δημιουργήσει τις “πυγολαμπίδες στο κλουβί” για να ενημερώνει τους γονείς για τα δρώμενα της πόλης αλλά και να τους παρακινεί να περνούν δημιουργικό χρόνο μαζί με τα παιδιά τους.Σχετικά με τις «σοβαρές» σπουδές και δουλειές που έχει κάνει στο παρελθόν, μπορείτε να πάρετε περισσότερες πληροφορίες από το LinkedIn.

 

ΣτεργιοπούλουΙωάννα Στεργιοπούλου, Διευθύντρια «Κοβενταρείου» Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης
Εισήγηση: «Η σύζευξη και το όραμα», παρελθόν, παρόν & μέλλον της «Κοβεντάρειου» Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης.

Βιβλιοθηκονόμος, Διευθύντρια «Κοβενταρείου» Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης. Κατέχει ΜΠΣ «Δημιουργική Γραφή»/ Παιδαγωγικό Τμήμα Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας.


Νίκος Ταουσανίδης, Αντιπρόεδρος «Κοβενταρείου» Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης, Μέλος ΔΣ ΣΕΑΒ & Ομάδος Διοίκησης Έργου «Ψηφιακή Βιβλιοθήκη ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας» – Μηχανολόγος Μηχανικός


ΤράπτσιουΧρίστινα Τράπτσιου, Βιβλιοθηκονόμος στην Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαριλάου του Δικτύου Βιβλιοθηκών του Δήμου Θεσσαλονίκης
Εισήγηση: «Δράσεις στις Βιβλιοθήκες. Βιβλιοθήκες σε δράση»

Η Τράπτσιου Χριστίνα είναι βιβλιοθηκονόμος και εργάζεται στην Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαριλάου του Δικτύου Βιβλιοθηκών του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Είναι απόφοιτη του Τμήματος Βιβλιοθηκονομίας του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, Πρωτοπόρος Υπάλληλος του Δικτύου Βιβλιοθηκών του FutureLibrary και μέλος της Ένωσης Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων και Επιστημόνων Πληροφόρησης.Έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια και συνέδρια βιβλιοθηκονομίας.Έχει τριακονταετή επαγγελματική δραστηριότητα στο χώρο των βιβλιοθηκών και έχει δημοσιεύσει τον Χρονολογικό Κατάλογο των εφημερίδων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Θεσσαλονίκης, το 1990 έκδοση του Δήμου Θεσσαλονίκης και τον Κατάλογος των Περιοδικών της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Θεσσαλονίκης: 1990-1994, το 1995 επίσης έκδοση του Δήμου Θεσσαλονίκης

 

ΧατζηνάκοςΛάζαρος Χατζηνάκος, Δημοσιογράφος

O Λάζαρος Χατζηνάκος είναι δημοσιογράφος – μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ με σπουδές Πολιτικού Μηχανικού ΔΠΘ. Χρημάτισε διευθυντής των εφημερίδων “Μακεδονία” και “Θεσσαλονίκη” και συντόνισε δημοσιογραφικές έρευνες για την ανάπτυξη στη Βόρεια Ελλάδα και τη συνεργασία με τις γειτονικές βαλκανικές χώρες.

 

ΑνθΧρυσοπούλου A.ή Χρυσοπούλου, Μουσειολόγος-Μουσειοπαιδαγωγός

Γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη. Έχει κάνει σπουδές στην Παιδαγωγική-Ψυχολογία, τη Διακόσμηση και είναι κάτοχος μεταπτυχικού τίτλου (MSc) στη Μουσειολογία. Εχει συνεργαστεί με μουσεία, βιβλιοθήκες, πολιτιστικά ιδρύματα, και Δήμους ως υπεύθυνη σχεδιασμού και οργάνωσης εκπαιδευτικών προγραμμάτων και δράσεων για όλες τις ηλικίες. Πιο πρόσφατες συνεργασίες υπήρξαν ο σχεδιασμός της εκπαιδευτικής δράσης της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Βέροιας για 3,5 χρόνια, ο συντονισμός της δράσης 9 παιδικών βιβλιοθηκών της Κεντρικής Μακεδονίας στο πλαίσιο του προγράμματος του μη κερδοσκοπικού φορέα Future Library καθώς και ο σχεδιασός και η υλοποίηση  εκπαιδευτικών προγραμμώτων και εργαστηρίων για τις βιβλιοθήκες του Δήμου Καλαμαριάς.